Take an Eco Tour at The Green Village Bali

Yes we know all the villages in Bali are green with all those rice fields and tropical vegetation, but this one is super special. The Green Village was designed in 2006 by jewellery designer John Hardy, and later finished by his daughter. The result? A collection of bespoke, luxury bamboo homes all seamlessly integrated into the Ayung Valley nature. Can you imagine a spectacular mansion made from only bamboo? You have to see it to believe it.

2.jpgExplore the world of bamboo with us, follow the journey of freshly harvested bamboo to the design workshop, through the renowned Green School campus, the bamboo factory and Ibuku designs headquarters, as well as on to the luxurious private residences at Green Village. Hear the story of our 10 year journey in bamboo design and building, and see first hand the work of master Balinese craftsmen and the advanced  innovation of sustainable architecture, all clustered around a sleepy river valley surrounded by forests and rice fields located mid-way between the beach towns of the south and the arts community in Ubud.

3.jpgIf you were enchanted by this amazing Green School we recently wrote about in Bali but found that you were too old to take part in their innovative program, here’s your chance to have a similarly-built bamboo home nearby. Designed and built by Ibuku, the same team of architects and craftsmen as the school, the Green Villageis a master planned community set along the rural landscape of Bali Ayung’s river. The same principles of design and sustainability utilized at the Green School are put to work in this new community making use of bamboo for practically everything in sight.

4.jpgGreen Village is within walking distance of the Green School and is built with the same principles of sustainability. “Our view on being green comes out of being logical, doing no harm and being conscientious,” says Elora Hardy, Creative Director of the Ibuku bamboo company. “By utilizing sustainable materials and artisan craftsmanship mixed with social responsibility, we have created a unique development concept. Owners of the new home in the village also have children who attend school at the Green School nearby.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s